En aikasemmin tiennyt, että donitseja voi paistaa myös uunissa. Kun kuulin näiden donitsivuokien olemassaolosta, yritin metsästää niitä vaikka mistä, kunnes tänään Halpahallissa osu silmiin.
3 dl vehnäjauhoja
1 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
1 tl leivinjauhetta
0,5 tl suolaa
reilu desi maitoa
1 kananmuna
2 rkl voisulaa
1. Sekoita jauhot, leivinjauhe, suola, sokeri ja vaniljasokeri keskenään.
2. Lisää muut aineet ja sekoita tasaiseksi.
3. Pursota taikina voideltuun vuokaan pursotinpussilla (vuoka noin puolilleen).
4. Paista 225 asteessa vajaa 10min.
Netistä löytyy varmasti paljon kuorrutusten ohjeita, tässä kinuskin ohje:
2 dl vispi- tai kuohukermaa
2 dl fariinisokeria
Sekoita kerma ja sokeri kattilassa. Kiehauta ja keitä noin 15 minuuttia välillä sekoittaen. Kinuski on valmista, kun se pysyy donitsin päällä. Kokeile siis välillä.
Koristeena on tomusokerikuorrotusta kaakaojauheella |
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti