Jos aikaa leivosten tekemiseen on vähän, kääretorttuleivokset on hyvä vaihtoehto. Varsinkin, jos laittaa päälle jotain yksinkertasta, kuten kermavaahtopursotukset ja suklaarouhetta. Ylemmässä kuvassa laitoin leivosten päälle ananasta, kiiviä, mandariinejä ja kirsikan, sekä päälle kiilteen hyytelösokerista. Alemmassa kuvassa on marenkia ja mantelilastuja. Marengin pursotuksen jälkeen laitoin leivokset uuniin 250 asteeseen muutamaksi minuutiksi saamaan väriä. Laitoin vielä limen palaset väriä antamaan.
Kääretorttu
4 munaa
1,5 dl sokeria
1 dl vehnäjauhoja
0,5 dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta
hilloa, marmeladia tms
Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää jauho/leivinjauheseos siivilän läpi vaahtoon ja sekoita varovasti nostellen. Paista uunipellillä 225 asteessa n. 5-6min. Kumoa paistunut pohja sokeroidulle leivinpaperille ja irrota leivinpaperi pohjasta. Levitä hillo vähän jäähtyneelle pohjalle ja kääri tiukaksi rullaksi. Jätä ympärille leivinpaperia, jotta rulla pysyy koossa. Laita jääkaappiin odottamaan koristelua.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti