sunnuntai 27. lokakuuta 2013

Pavlovaleivokset


Pohjat:

4 valkuaista
2,5 dl sokeria
1 tl etikkaa
2 tl maissitärkkelystä (Maizenaa)
1 tl vaniljasokeria

Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Lisää sokeri koko ajan sekoittaen. Kun vaahto on kuohkeaa ja kiiltävää, lisää muut aineet (Maizena siivilän läpi) ja sekoita tasaiseksi.

Pursota leivinpaperille pyöreitä pohjia. Pursota reunat korkeammaksi. Pohjia tulee noin 20 (8cm halkaisija).


Paista 100 asteessa n. 1h 15min. Pohjat ovat valmiita, kun ne ovat päältä rapeita, mutta sisältä pehmeitä. Kuvassa täytteenä on mustikkarahkaa ja koristeena mustikkaa ja carambolaa. Kesällä täytteeksi voisi laittaa vaan tuoreita marjoja ja kermavaahtoa. Makean marengin kanssa voisi sopia erityisen hyvin kirpeät maut kuten viinimarja- tai sitruunarahka.



En tarvinnut kahtakymmentä leivosta, joten tein lopusta taikinasta tavallisia marenkeja :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti