lauantai 21. syyskuuta 2013

Omenainen puolukkakeikauskakku

Tämän ohjeen löysin Pirkkalehdestä ja päätin kokeilla, koska omenoita on vieläkin pihapuu täynnä ja puolukoitakin tuntuu riittävän. Lopputulos oli erittäin hyvä ja olenkin tehnyt tätä jo useamman kerran. Kakku onnistuu, vaikka jättäisit kookoksen ja mantelirouheen pois.




Vuokaan

50 g voita
1,5dl fariinisokeria
400g hapahkoa omenaa
2 dl puolukoita
1 dl kookoshiutaleita

Taikina

175 g voita
2 dl sokeria
3 munaa
2,5dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
3/4 dl pähkinä- tai mantelirouhetta

1. Mittaa tasapohjaisen kakkuvuoan (24cm) pohjalle voi ja fariinisokeri. Kuumenna vuokaa 175 asteisessa uunissa noin 3min niin, että rasva ja sokeri sulavat. Tasoittele seos vuoan pohjalle.

2. Leikkaa omenat pieniksi kuutioiksi. Levitä puolukat ja omenakuutiot vuokaan ja ripottele päälle kookoshiutaleet.

3. Vaahdota pehmeä rasva ja sokeri. Lisää vaahtoon munat yksitellen vatkaten. Sekoita vehnäjauhot, leivinjauhe, vaniljasokeri ja pähkinärouhe keskenään ja lisää taikinaan sekoittaen vain sen verran, että taikina on tasaista. Levitä taikina puolukka-omenakerroksen päälle.

4. Paista kakkua 175 asteessa uunin alimmalla tasolla noin 50 minuuttia. Kumoa kakku hieman jäähtyneenä tarjoiluvadille. Päälle voi ripotella kookoshiutaleita ja vaniljajäätelö sopii tämän kanssa oikein hyvin.

2 kommenttia:

  1. Kuulostaa todella hyvälle! Olen jossain kakussa maistanut puolukkaa ja omenaa yhdessä, ja kakku meni kyllä tosi nopeasti parempiin suihin. Pitääpä kokeilla tätä joskus!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kommentista ja kannattaa ehdottomasti kokeilla! :) Omena tasoittaa kivasti puolukan happamuutta.

      Poista