tiistai 3. syyskuuta 2013

Mustikka-rahkapiirakka

Tätä ohjetta voi muunnella laittamalla mustikoiden tilalle jotain muita marjoja tai hedelmäpaloja.




Aineet:

100g sulatettua voita/margariinia
3/4 dl sokeria
1 muna
2,5 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta

Täyte:

n.3 dl mustikoita
1 dl maitoa
1 prk maitorahkaa
1 muna
1 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria

1. Sekoita munat, sokeri ja rasva vispilällä.
2. Lisää keskenään sekoitetut jauhot ja leivinjauhe. Laita hetkeksi jääkaappiin.
3. Painele taikina voideltuun vuokaan (n.24cm) vehnäjauhoja apuna käyttäen.
4. Laita mustikat päälle ja lisää keskenään sekoitetut täytteiden aineet mustikoiden päälle.
5. Paista 200 asteessa noin 40 min.

Ja mitä ei kannata tehdä? No älä ainakaan pudota piirakkaa lattialle. Ja miksi? Koska mustikkaa on yllättävän vaikea puhdistaa esim (valkoisista) seinäpinnoista :D


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti